divendres, 12 d’agost del 2011

classes de natació

És curiós veure com es pot manipular a la gent. És curiós també que el lema de Panem et circenses encara sigui vigent vint segles després. És curiós l'ús dels mitjans públics -de tots- per afavorir un corrent d'opinió favorable per tal d'assolir uns objectius que només afavoriran la butxaca d'uns quants -més aviat pocs-.
I com que hi ha gent que (és curiós) no és capaç de veure el corrent en el seu conjunt (corrent? l'aiguat que li cau al damunt! que l'amera i el té xop i calat fins al moll de l'os!), intentaré desxifrar, almenys una de les gotetes que formen aquest riu, aquest corrent, que es veu que desemboca a la piscina de la felicitat on hi neda la ignorància, àvida d'amics.

La goteta d'ahir va ser una notícia a priori que poc tenia a veure amb la nuclear. És un tema que a d'altres mitjans ha estat presentat de manera objectiva, i han donat més importància a l'enorme deute que, de fet, és el gruix, la part noticiable del tema: l'estat reclama 1500ME als municipis del principat (i, per cert, 1500ME més als governs autonòmics dels països catalans).

Idò a tv3 no. A a tv3 es veu que fan d'antena3 i ho capgiren i es fixen només en el que seria l'anècdota de la noticia: hi ha (a tgn 4) municipis que no han de retornar doblers a l'estat, sinó que encara en rebran perquè, després de la liquidació dels pressupostos, els hi surt un saldo positiu.

La condensació de la gota, però, no ve originada per l'enfocament del tema. Ja sabem que és estiu i que, sense la lletania de declaracions polítiques habituals, anem curts de temes. Però no, no és per això. La gravetat és que, no prou contents amb fer de l'anècdota noticia, el que fan és un publireportatge del govern convergent de l'ajuntament d'asco que recorda a les millors actuacions propagandístiques de canal9.

Si fins i tot gosen dir que la gent vol anar a viure a Asco!!!! ("ha fet tornar al municipi alguns veïns que n'havien marxat")
Sí, vage, els descendents dels asconencs que van fugir-ne per la fil·loxera i ara ja fa 100 anys que viuen a l'Argentina es veu que fan cua al consolat per a tornar... tot sigui per estalviar-se 30e d'IBI i 12e de l'impost de circulació!
(dada, des de l'any 1981 que perd 13'5 habitants cada any, fins als 1.634 actuals, al contrari que la majoria de pobles)




"Sort d'ells"! "Si tots fossin així"! "Quin ajuntament!" "Ells miren el que gasten"; "oh!"

Deu ser per això que enguany ja han portat a Celtas Cortos, Melendi, M-Clan, Malú, La Guardia, Els Pets, El Pulpo, i ara per la festa major portaran a MANEL, festa Flaix i a la Pegatina.

Pa i circ? No! No! i ara! Res a veure. Ho han fet perquè cal, perquè s'ho han mirat molt.
I, al cap i a la fi, ¿què són 4 duros (ben mirats, això sí) comparats amb l'alegria de la població? Per això governen, no?


Però alerta! https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqC9E1rKCNBT3U9TUx9KU35Ms5U_KintFIh-k5mmy2LkAalp2iThrfxas5skBl4jtBofrcZQ1ksnKAoFv1TYHTfYJcFMYeCImHu9FL6nyXBL8oFpmDESyrOfCmE_ceUkrmFUjOcSBawO0/s220/alertaMonegal.gif Perquè, a més a més (tanta generositat i bonrotllisme m'acabarà embafant), ens n'expliquen el secret! Es veu que l'ajuntament d'Asco, pobrets, com que amb un pressupost de 13'5ME no en feien prou, ara han pujat la taxa d'IBI que li cobren a la nuclear fins a l'1,3% màxim permès per llei. Així aconsegueixen un pressupost de 17ME!!!! (amb 1.634 habitants suposa uns 10.400e per cap!!!!)

Ara ve quan ens fem la pregunta clau (de la que, al reportatge, no en diuen ni piu) :
i per què no ho han fet abans això???? Els hi agradava perdre diners???? No hi ha coses a fer al poble (o als pobles del costat)???? Els hi feia llàstima i patien que la (pobra) central no guanyés prou dinerets????


Però res, suposo que això només són (4) pensaments amb molt mala intenció. "Ja ho veuen".

Així que només puc fer que aplaudir-los http://i177.photobucket.com/albums/w239/Bet85/Applaudissements.gif
i felicitar-los per la campanya que estan fent. Al final s'enduran (també) el cementiri i, amb tothom xopat de tanta goteta, seran tots feliços nedant a la piscina de la ignorància i menjaran -a falta d'anissos, que ja no se'n troben i fa de poble- barretes d'urani.
Enriquit però ja usat, no fotem.








P.S.:

afegeixo les actuacions dels últims anys:

("No, però això no té res a veure amb l'ajuntament" --> per això cada any, a mig festival, puja l'alcalde a l'escenari a fer el discurset...)


Asco summer festival 2011

http://www.ascosummerfestival.com/images/stories/carteles/dissabte.jpg


Asco summer festival 2010

Asco summer festival 2009


Festival rock & fame 2008


Amb això i el concurs de grafitis amb més de 1000e en premis (40 només per participar i dues categories, una de general i una de local -no fos que algú del poble no guanyés-) de la festa major, acabaran sent un poble molt guai, molt enrotllat.





i altres gotetes
els veins de les nuclears paguen menys IBI (diari de tgn)
el chollo de ser un pueblo nuclear (tiempo de hoy)

I encara n'hi haurà que diran que la campanya és prou subtil.